StrikkeLine: Latviske votter

StrikkeLine

Denne bloggen skal først og fremst handle om min store lidenskap; strikking. En annen lidenskap er blomster, særlig de små som vokser høyt til fjells, så det kan godt hende det sniker seg inn noen botaniske betraktninger og bilder også en gang i blant. This blog is about knitting, my main passion next to my husband and sons! Since botany is one of my other passions, especially the botany of high mountains, perhaps some small pictures from my trips in different mountains will be shown too.

Friday, March 02, 2007

Latviske votter

I fjor kjøpte jeg en bok med oppskrifter på mange fargeglade latviske votter, og nå har jeg begynt å strikke dem. Nederst er det en slags frynser laget ved å ta garnet tre ganger rundt pekefingeren for hver maske etter først å ha strikket en omgang vrang. På neste omgang strikkes disse tre sammen som en maske. Ideelt for å få brukt opp litt restegarn.

På de lilla vottene er det også strikket inn noen border som også brukes i tvebandstrikkingen. De kan sees som liggende v'er i lilla og svart nederst, og så tre ganger i lilla og hvitt.
Ennå ett par latviske votter er på pinnene og dukker opp i bloggen snart, disse er med en slags blondkant nederst i stedet for frynser.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home